ZENÉS DÉLUTÁN A TÖRÖKKANIZSAI KÖNYVTÁRBAN

Mar 17 - 09:14

2016. március 15-én törökkanizsai könyvtár épületében színvonalas zenei élményben lehetett része a közönségnek. Máté Krisztina zongoratanárnő szülővárosába hozta el fellépni szabadkai tanítványait, hogy közösen zenéljenek a város ügyes zongoristáival, a magyarkanizsai J. J. Zmaj Általános Iskola speciális tagozatának színkottás zenekarával, a Színezőkkel és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ Színharmónia nevű csoportjával.

A Színezők és a Színharmónia felkészítői Gordos Szilvia és Berényi Gabriella gyógypedagógusok. A műsort a következő négy számmal nyitották meg a színezők:Régi csibészek, Paff, A zene az kell és Đurđevdan.  A zeneiskolák zongoristái, első osztályostól középiskolásig vidám-pergős, hangos-mérges és halk-merengő darabokkal lepték meg a hallgatóságot. A Színharmónia zenekar az Örömóda, a Tavaszi szél, Haydn: Meglepetés és Elvis Presley: Love me tender című zeneszámával zárta a műsort.

A közönség és a  fellépő diákok zenei élménnyel gazdagodtak, a tanulók rutinosabbak lettek a  közönség előtt való szereplésben, ismerkedtek és megtapasztalhatták milyen jól megférnek egymás mellett különböző hangszerek, különböző emberek, különböző zeneszámok. …mindezt a VELÜNK KEREK A VILÁG jegyében.

http://usluznicentar.org.rs/wp-content/uploads/2016/03/File0041.pdf

http://usluznicentar.org.rs/wp-content/uploads/2016/03/File0042.pdf

Hozzászólások