VELÜNK KEREK A VILÁG RENDEZVÉNY 2015

Dec 4 - 14:12

A Fogyatékosok Világnapja alkalmából 2015.11.29-én 16 órai kezdettel újra megszervezésre került a hagyományos Velünk kerek a Világ rendezvény. A helyet a magyarkanizsai CNESA OMI biztosította. Az ünnepi műsort az Együtt Veled – Értük Egyesület, a Szárnyak Alapítvány és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ közösen szervezte. A rendezvény létrejöttét a magyarkanizsai Vöröskereszt is támogatta. A programban a következő csoportok vettek részt:

A J.J.Zmaj Általános Iskola speciális tagozatának zenekara (Szinezők), a J.J.Zmaj Általános Iskola drámacsoportja (Jelöltek), a J.J.Zmaj Általános Iskola 4.b osztálya, a kispiaci Kárász Karolina Általános Iskola speciális tagozatának diákjai, a Hit és Fény közösség tagjai, a Tisza Néptáncegyesület tagjai, az Együtt Veled – Értük Egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ zenekara (Színharmónia), a J.J.Zmaj Általános Iskola 1.e osztálya valamint az Angelus kórus közreműködésével. A programban verset mondott a Fénybárka napközi otthon két védence, Engi Lívia és Vásár Róbert.

A rendezvényen kihirdetésre kerültek a Szárnyak alapítvány Jól csak a szívével lát az ember elnevezésű képzőművészeti pályázatának eredményei. A pályázatra beérkezett munkákat a vendégek az intézmény előcsarnokában tekinthették meg, a Vajdasági Képzőművészeti Kör horgosi, 2015.11.28-án megtartott programján készült képzőművészeti alkotásokkal együtt.

A rendezvény emblémáját a J.J.Zmaj Általános Iskola diákja, Búzás Krisztina készítette.

Az intézmény előcsarnokában a Multiple Sklerózissal Élők Egyesületének kreatív műhelye valamint az Együtt Veled – Értük Egyesület Tulipán gölöncsér műhelye készített termékkiállítást. A Cukorbetegek Egyesületének köszönhetően a program résztvevői lehetőséget kaptak vércukorszint méretésre is.

A rendezvény érdekessége, hogy a program végén énekelt Imádság című dal szerzője is jelen volt a nézők sorában. Miodrag Miša Blizanac és munkatársa Maja Dunović Újvidékről érkeztek. Mivel mindketten lelkes támogatói a fogyatékos személyek zenélésének ezért a jövőben szoros együttműködést szeretnének a Színharmónia zenekarral.

A program után a rendezvény résztvevőire egy kis frissítő – kifli, tea és kávé – is várt.

Hozzászólások